Kleine mussen – hoge toppen (week 1)

024NLOndanks de hobbelige start, scheerden de mussen van Quand les zoziaux hoge toppen tijdens de eerste week van de competitie. Kleine en grote Schaarbekenaren floten waanzinnig vaak naar onze José, Germaine, Tjilp de Hamoir en Gaucheret en de buurten zetten hartverwarmende initiatieven op poten. Er werd koffie op de stoep gezet, soep uitgedeeld en van een aperitiefje genoten met de buren. Een klacht in verband met nachtelijk fluitlawaai werd omgebogen tot een samenwerking en resulteerde in een meertalige oproep aan de buurt om de nachtrust van de families te respecteren. Leerlingen van het vierde leerjaar van gemeenteschool De Kriek maakten tijdens de les wiskunde kennis met statistiek door het gefluit naar de mussen in kaart te brengen en floten daarna nog fanatieker naar José.

Na zo’n start vermoeden we grootse dingen voor de weken die nog komen. Maar wie heeft er nu gewonnen? 

056José uit de wijk Grote Bos verpletterde de concurrentie met maar liefst 20766 geregistreerde fluitsignalen. Hun meester fluiter Azad blinkt hier met de trofee.  Een verdienstelijke tweede plaats was voor Germaine uit de Brabantwijk.

 

Babbelbox sterke mannenHet leukste buurtinitiatief van de week gaat naar Tjilp de Hamoir – of beter gezegd: initiatieven!  Om elkaar beter te leren kennen, kwamen ze afwisselend bij elkaar thuis op bezoek en zetten een fijn programma op poten voor hun mus. Een buurtbewoner tekende een affiche op maat die als kleurwedstrijd de weg vond naar de buurtbussen waardoor de ramen aan de straatkant steeds meer versierd worden met vrolijk gekleurde mussen. Nietsvermoedende Delhaize gangers werden uitgenodigd eens langs te komen bij Tjilp, buren werden verzameld op een infovergadering, de scouts werd onder de arm genomen om de bezoekers van drank te voorzien en er werd een heuse babbelbox gebouwd.

064Gaucheret was de pechvogel van de week. Door technische problemen was hun mus een paar dagen buiten strijd.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s