Ode aan de creativiteit! Week 2

Vogels St LukasNL – Tijdens week 2 van de competitie toonden de musseniers van Germaine, José, Gaucheret en Tjilp de Hamoir zich van hun creatiefste kant. Wauw! Er werd ontworpen, geknutseld en gebouwd om de wijk aangenamer te maken – mooi om naar te kijken en plezant om in te leven.  Prachtige vogelnestjes (met vogeltjes erin!) werden in de bomen bevestigd en poëtische straatgraffiti gaf het grijze beton instant kleur. Er werd een kakelbank en een gigantisch vogelnest met bankjes er rond gebouwd zodat bewoners uitgenodigd worden om even te zitten en te praten met elkaar. Leerlingen van Sint-Lukas ontworpen hun eigen vogel en gingen naar het fablab om m uit te snijden en hun iets jongere collega’s van GBS de Kriek maten en zaagden en bricoleerden echte vogelhuisjes.

Josewint1De hoofdvogel werd – opnieuw – afgeschoten door José, de mus van de Grote Bos wijk, naar wie maar liefst 20737 gefloten werd. De leerlingen van het 4e leerjaar hielden de wisselbeker  en mochten hun spelling even laten voor wat het was om een heerlijk stukje taart te eten op hun knallende overwinning.

 
DanielHet leukste buurtinitiatief van de week gaat naar Gaucheret.  Met een dikke 18000 fluitjes gingen ze net niet lopen met de prijsvogel, maar hun initiatieven om ‘een aangename wijk’ te zijn werden zeker opgemerkt. Daniel Roland, van Quartier Verts, zette de wijk extra in de kijker in het thema van fauna en flora. Krijtgraffiti als “Je veux faire de toi ce que fait le printemps avec les cérisiers” gaven de kantoorgebouwen een poëtische touch, met spontane glimlachjes in het straatbeeld tot gevolg. Naast de fluit-en origamiworkshop sprong vooral de ‘tag végétale’ in het oog, dit is een organische en bio-afbreekbare vorm van graffiti. Aan de gevel van Ecole 8 prijkt nu naast de mus een prachtige mussculptuur in de vorm van een boom. Ook na de mus gaat Daniel verder met zijn acties in de straten rond Gaucheret, Destouvelles en Joly.  Quartiers Verts (ondersteund door Bruxelles Environnement en La Région Bruxelles Capital) wil de grijze bebouwing opfleuren met een grote biodiversiteit aan groen. Verwacht jullie dus maar aan nog meer groene graffiti en prachtige plantenbakken in de toekomst.

pechvogelHelaas moesten we alweer een pechvogel uitreiken, aan Germaine deze keer. Ondanks de technische strubbelingen, bleef de Brabantwijk er volledig voor gaan met wenskaarten en –ballonnen, soep op de stoep en een heus drum- en fluitconcert. Chapeau! Zij kregen de minitrofee en aardbeien cadeau.

Nest Huart HamoirDe eervolle vermelding gaat naar Tjilp de Hamoir. Omdat hun mus niet aan een school bevestigd is, hinken zij qua fluitjes achter op de anderen. Dat er dan toch een kleine 6000 keer naar hun mus gefloten werd, is te danken aan de super gemotiveerde buurtbewoners die garant staan voor gezellige en verbindende activiteiten.

Wij kijken uit naar wat nog komt!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s